BN DeStem·Krant

Restaurant Zeezicht serveert duurzame hamburger op gerecycled bord: ‘Ik neem nu voor lief dat het me meer geld kost’

Een hamburger van duurzame ingrediënten op een bordje van gerecycled serviesgoed. Restaurant Zeezicht is een van de pioniers in de Bredase horeca als het gaat om duurzaam ondernemen. Breda Circulair wil andere ondernemers helpen de omslag te maken.

Na corona liggen de prioriteiten voor de horeca niet bij duurzaamheid, dat begrijpt de organisatie Breda Circulair ook wel. Toch hoopt ze dat het onderwerp meer gaat leven. In 2030 moet heel Nederland namelijk voor 50 procent minder primaire grondstoffen zoals metalen en fossiele materialen gebruiken. Ook de horeca moet dus aan de bak om meer te hergebruiken en duurzame materialen te gebruiken. Lees het hele verhaal op de website van BN DeStem.

Geef een reactie