Brabants Dagblad·Krant·Web

Cabaretier Anne Neuteboom: ‘Optreden is een soort escapisme: je laat je rotweek in de coulissen’


Cabaretier Anne Neuteboom (33) tourt met haar nieuwe voorstelling ‘Effe niet met je mening’ door het land. Haar cabaretcarrière begon in Den Bosch, waar ze in 2013 aan de Koningstheateracademie afstudeerde. De Bossche ‘Neut’ over haar onaangepaste soloshows en je sores op het podium vergeten.

Waarom ben je cabaretier geworden?

,,Vroeger wilde ik chirurg worden, maar ik heb het vwo al niet gehaald, dus dat werd een lastige zaak. Dus werd het verpleegkunde, maar na het eerste jaar had ik zestien in plaats van zestig studiepunten. Een docent zei: meid, ga jij maar naar de theateropleiding. Als ik een anamnese maakte, zei ze namelijk: geen proza inleveren.”

,,Na een theater oriëntatie-opleiding koos ik voor de kleinkunst. Het was snel duidelijk dat ik geen muzikaal talent had en ik vond solovoorstellingen het leukst. Die sukkels en helden op sokken zijn tof.”

Lees het hele interview met Neut op de website van het Brabants Dagblad.

 

Geef een reactie