Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Weven door de ruimte: team Jongerius maakt Loom Room in TU/e


Meterslange gekleurde spanbanden en een kubusvormige lichtkoepel zijn de basis van het 3D-geweven werk Loom Room van Hella Jongerius en haar team. Het podium: Neuron, een gerenoveerd gebouw op de TU/e campus.

Neuron, 27 januari 2023. Ontwerper Hella Jongerius werkt met haar team aan de voorbereidingen voor de 3D-geweven kubus. In de komende zes weken krijgt het kunstobject vorm in de glazen lichtkoepel in het gerenoveerde universiteitsgebouw. Een half jaar geleden begonnen ze met schaalmodellen maken van de kubus, het materiaal uitzoeken en dat ook brandveilig maken. In 1,5 maand tijd maakt het team, met hulp van studenten en medewerkers en met Jongerius als aanvoerder, het werk gereed. Lees het hele verhaal op de website van het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie