Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Samen een mooi feestje bouwen: met De Lèpkes op pad in Papgat

12:51 uur. In het centrum van Papgat staan op carnavalszondag uitbundige wagens en loopgroepen achter elkaar opgesteld. Carnavalsmuziek schalt uit de speakers. Voor het Eindhovens Dagblad dompelde ik me onder in het feestgedruis en liep ik mee met De Lèpkes.

Een paar uur daarvoor is het volle bak bij het thuishonk van De Lèpkes: Café De Vriendschap in Boskant. De carnavalswagen staat bij het café en is versierd met twee gigantische poppen, een champagnefles en de leus ‘Na 55 jaor zen we nog lang ni kloar’. De carnavalsvereniging doet in de optocht mee met een wagen, een grote en kleine loopgroep en de individuelen. Iedere groep heeft z’n eigen outfit en schmink. Lees het hele verhaal op de website van het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie