Ciao tutti·Reizen·Wandelen·Web

Van houten schrijftafeltje naar het witte doek – in gesprek over de film De acht bergen

Vanaf 22 december geniet je in de bioscoop van de film De acht bergen, naar het boek van Paolo Cognetti. Het is heerlijk wegdromen bij prachtige beelden van Valle d’Aosta, terwijl je meeleeft met de vriendschap tussen opgroeiende jongens en geniet van het Italiaanse dorpsgevoel. Voor Ciao tutti sprak ik met Paolo Cognetti en regisseurs Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch, over het omzetten van het prachtige verhaal naar een zo mogelijk nog prachtiger film.

Tijdens de film dompel je je ruim twee uur onder in het verhaal van Pietro en Bruno, twee boezemvrienden die tussen bergen en stad, familie en eenzaamheid leven. ‘Het verhaal zit zo mooi in elkaar. Het gevoel dat Paolo overbrengt in zijn boek is melancholisch en toch universeel,’ zo vertelt Felix van Groeningen (regisseur van onder meer Beautiful Boy, Belgica en The Broken Circle Breakdown). ‘Ik ben echt verliefd geworden op de twee vrienden en vond het einde heel mooi. Het is hartverscheurend, maar past bij het verhaal.’ Lees het hele verhaal op Ciao tutti.

Geef een reactie