Brabants Dagblad·Krant·Web

Jij mag het zeggen: wat wil je betalen voor deze theatervoorstelling?

,,Pfoe, wat ik wil betalen voor deze voorstelling? Lastig. Normaal kost een kaartje 17 euro, dus ik wil daar niet onder zitten”, peinst Bob (25) na afloop van de voorstelling Pink Portal in De Nieuwe Vorst. Het is in december ‘Pay what you want’ in dit Tilburgse theater, om bezoekers in deze dure tijd toch naar het theater te krijgen.

‘Een vet experiment’, volgens programmeur Maartje van Zutphen. ,,We hopen dat mensen denken: ‘Fuck it, ik probeer het gewoon eens’. Dan hebben we de financiële drempel verlaagd en stappen ze hopelijk het theater binnen. We willen laten zien dat het niet alleen een plek is voor chique mensen en hopen natuurlijk dat ze terugkomen. In onze programmering nemen we graag risico’s, laten we nieuwe perspectieven zien. We hopen dat bezoekers ook een risico willen nemen.” Lees het hele artikel op de website van het Brabants Dagblad.

Geef een reactie