Web

Jongeren aan het woord over kunst en cultuur: Kunstloc Brabant

In deze roerige tijden komt er steeds meer aandacht voor de jongeren in onze samenleving. De coronapandemie heeft benadrukt dat verschillen in kansen om een eigen leven op te bouwen alleen maar groter zijn. Jongeren staan onder druk in onze prestatiemaatschappij en de zorgen om hun mentale gezondheid en fysieke gezondheid zijn groot. Toegang tot en deelname aan kunst en cultuur is niet voor ieder mens een gegeven en dat zou het wel moeten zijn. Want kunst en cultuur dragen bij aan identiteitsvorming, cognitieve ontwikkeling, stressreductie, zingeving en sociale contacten. Voor Kunstloc Brabant portretteerde ik met fotograaf Marcel de Buck vier jongeren en spraken we over het belang van kunst. Lees alle verhalen op Kunstloc Brabant.

Geef een reactie