Reizen·Wandelen·We Are Travellers·Web

Ancona: wat te doen in deze Italiaanse stad?

Aan de oostkust van Italië, een eindje onder Rimini, ligt de havenstad Ancona. Vooral bekend van de boten die vanaf hier naar Griekenland en Kroatië varen, maar: er is meer te doen in Ancona. Het historische centrum van de stad is sfeervol, vol prachtige kerken en gebouwen. Waar wil je zeker naartoe als je in Ancona bent? En waar overnacht je fijn? De beste tips voor Ancona voor We Are Travellers bij elkaar.

Ancona ligt in de regio Le Marche (de Marken) in het midden-oosten van Italië, ter hoogte van Pisa. Het is de hoofdstad van deze regio en ligt aan de Adriatische kust. De stad is ruim opgezet, met grote pleinen en een lange winkelstraat vanaf Piazza Cavour tot aan de haven. Daarnaast heeft Ancona een sfeervol, historische centrum met als letterlijk hoogtepunt de Duomo bovenop een heuvel. Ancona is gesticht door de Grieken en werd later door de Romeinen veroverd. In het historische centrum is daar ook nog veel van terug te zien. Lees meer over Ancona op We Are Travellers.

Geef een reactie