Reizen·Wandelen·We Are Travellers·Web

Wat te doen in Palermo: de tofste tips van een local

Een fijne zeebries, de hitte die als een warme deken om je heen valt, heen en weer deinende bladeren van palmbomen, de geur van cannoli en indrukwekkende gebouwen; Palermo heeft het allemaal. De hoofdstad van Sicilië is een kleurrijke stad, vol kleine straatjes, streetfood en historie. Maar waar moet je zijn? Waar kun je het beste eten en drinken? De Italiaanse Federica Minia, die in Palermo opgroeide, vertelt op We Are Travellers  wat te doen in Palermo en deelt de beste culinaire tips.

Palermo is een van de grootste steden van het eiland Sicilië en dus ook de hoofdstad van het eiland. Sicilië ligt aan de Tyrreense en Middellandse Zee en je vindt het eiland aan de westkant van de punt van de laars van Italië. Palermo ligt in het noordwesten van Sicilië en staat bekend om de vele invloeden van verschillende culturen. De binnenstad van de stad is UNESCO werelderfgoed.

Geef een reactie