Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Werk van Geldropse borduurgroep siert straks de gordijnen van koning en koningin: ‘Een hele eer’

Piepkleine bloemetjes en blaadjes borduren, keurig aan- en afhechten en een loep erbij om precies te werken. Borduurgroep De Wiele Creatief uit Geldrop had het ervoor over, want hun borduurwerk is op de nieuwe gordijnen van Paleis Huis ten Bosch te zien.

,,Het gepuf van iedereen is me bijgebleven. Het was een hele klus. Er stond ongeveer acht uur per persoon voor, maar dat hebben we niet gered”, vertelt één van de borduursters, Marijke van Elk. ,,We namen het werk allemaal mee naar huis, want tijdens onze wekelijkse middag kregen we het niet af.” Twaalf vrouwen van de Geldropse borduurgroep deden mee, net als vijftien andere borduurgroepen in Nederland, meesterborduurder Anna Bolk en Koningin Máxima zelf. Liesbeth Stinissen ontwierp de gordijnen en maakte ze in samenwerking met het TextielLab. Lees er alles over op de website van het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie