Reizen·Wandel.nl·Wandelen·Web

Struinen door de Chaamse Bossen en langs het Ossengoor

Slingerende bospaadjes, een afwisselend schouwspel van dennen, eiken, kastanjebomen en beuken en indrukwekkende vennen; de bosrijke omgeving van vakantiepark RCN De Flaasbloem in Chaam verken je al wandelend heel fijn. Voor Wandel.nl deed ik verslag van mijn wandeling.

Na een avondje knus bij de houtkachel in de waterlodge op De Flaasbloem, is een wandeling in de omgeving de volgende dag een mooi vervolg. Zo kun je het ‘Rondje Chaamse Bossen en Ossengoor’ doen; een wandeling van zo’n 12 kilometer die bij het vakantiepark begint én eindigt.

Vanaf het park wandel je via het fietspad richting het beginpunt: de Chaamse Bossen. Deze bossen zijn onderdeel van de Baronie van Breda en liggen tussen Chaam, Ulvenhout, Gilze en Alphen.

Ooit bestond het gebied vooral uit natte hei en zandverstuivingen, maar begin 20e eeuw is het ontwaterd en kwam er grasland. Inmiddels zijn er weer vennen en is het een afwisselend gebied om in te wandelen. Lees het hele artikel op Wandel.nl.

Geef een reactie