Reizen·Wandelen·We Are Travellers·Web

Dit wil je zien en doen in Matera: 7 toffe tips

Een wirwar van witstenen huizen, kleine steegjes, (rots)kerken en authentieke grotwoningen, bovenop, naast en soms in elkaar; het meest bekende beeld van Matera, Italië zijn de indrukwekkende Sassi, twee gebieden die compleet uit steen zijn uitgehouwen. De Sassi vormen samen een uniek beeld en prachtig uitzicht vanaf het bovenliggende historische centrum. Alleen hierom al is Matera de moeite waard te bezoeken, maar waar begin je? En waar overnacht je in deze prachtige stad? De tofste tips bij elkaar voor We Are Travellers.

Niet voor niets is het in het zuiden van Italië gelegen Matera decor voor vele films geweest. Onder meer James Bonds ‘No time to die’ (2021) en The Passion of the Christ (2004) zijn hier opgenomen. De smalle straatjes, stenen trappen, authentieke kerken en de vele mooie, witte stenen panden maken het een prachtige stad om doorheen te wandelen. Matera en de grotwoningen waar mensen tot en met de jaren vijftig nog in woonden, zijn sinds 1993 UNESCO werelderfgoed. Matera was in 2019 de Europese hoofdstad van cultuur en die naam maakt ze zeker waar. Check alle tips op We Are Travellers.

Geef een reactie