Web

Martin Voorbij bevroeg de wereld en kunstenaars gaven antwoord’: nog één keer het verzameld werk in Eindhoven

987 schilderijen van kunstenaars over de hele wereld met als thema ‘hoop’; ieder met een eigen verhaal. Die verhalen, over zijn 20 jaar durende project ‘Show Your Hope’, vertelt Martin Voorbij in de Heuvel in Eindhoven.

Voorbij reisde in die twintig jaar over de wereld, grotendeels in een oude DAF-1800 DHTD. Hij kwam onder meer bij kunstverenigingen, scholen, asielzoekerscentra en muziekfestivals om zijn project te delen. Met Show Your Hope, bestaande uit schilderijen van de meest uiteenlopende internationale kunstenaars en zijn eigen (straat)theatervoorstellingen, wil Voorbij bewustzijn creëren rondom mondiale thema’s én mensen kennis laten maken met kunst. ,,Ik ben een verteller, houd van anekdotische verhalen. De verhalen die bij de schilderijen horen, zijn bijna belangrijker dan de doeken zelf”, zegt hij.

Geef een reactie