Reizen·Wandelen·We Are Travellers·Web

De mooiste tips voor Assisi, de Italiaanse pelgrimsstad

Middenin Italië, in Umbrië, ligt halverwege de bergwanden van Monte Subasio de indrukwekkende stad Assisi. Al van verre doemt deze plek vol huisjes met wit-roze stenen, kerken en prachtige torens op. De stad van de Heilige Franciscus en daarmee van de vele pelgrims, nonnen en fraters. In Assisi dompel je je onder in historie. Welke plekken mag je niet missen? En waar overnacht je in deze Italiaanse stad? De beste tips voor Assisi op een rij voor We Are Travellers.

Assisi is oorspronkelijk een echte Umbriaanse stad, maar een groot deel werd beïnvloed door de Romeinen die er lang overheersten. Dat is nog altijd terug te zien in het centrum, waar resten van een amfitheater en een Forum Romanum te zien zijn. Het meest bekend en populair is Assisi door Francesco di Assisi, die in 1228 door de Paus heilig is verklaard, twee jaar na zijn overlijden. San Francesco is de oprichter van de Franciscaner orde en daar zijn altijd nog veel volgers van over de hele wereld.  Lees het hele artikel over Assisi op We Are Travellers.

Geef een reactie