Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Stoffenroute in Eindhoven trekt vrouwen uit heel Nederland: ‘Ik besteed meer tijd aan naaien dan aan autorijden’

Stoffenwinkels doorpluizen, de nieuwste naaimachines proberen en bijpraten met andere textielliefhebbers; in het ‘textieldistrict’ van Eindhoven organiseren vier ondernemers vier stoffenroutes met busreis voor geïnteresseerden. Op 24 september kwamen daarom 55 vrouwen uit Zuid-Holland naar het textielgebied rondom de Geldropseweg in Eindhoven.

,,Ik ben hier met mijn leerlingen van de modevakschool. Dit is ons uitstapje. Vorige week waren we in Parijs en nu zijn we in Eindhoven op zoek naar mooie stoffen”, vertelt Ingrid Brouwer, docent bij de Danckaerts Modevakschool in Benthuizen. De vrouwen staan bij Harrie Bosch Modestoffen in de zaak en bekijken uitgebreid de rollen stof. ,,Harrie Bosch (vorige eigenaar van de zaak), is echt een begrip in de textielwereld. Hij stond op alle beurzen en markten en kwam bij de modevakscholen langs. Dus ik was hier al vaker geweest”, zegt Brouwer. Lees het hele verhaal op de website van het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie