Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Van Abbemuseum krijgt nieuwe identiteit door toevoeging van designcollectie Lidewij EdelkoortHet Van Abbemuseum voegt 53 designwerken toe aan de collectie. De objecten komen uit de privécollectie van trendvoorspeller en oud-Design Academy directeur Lidewij Edelkoort. Het Eindhovense museum presenteert vanaf 8 oktober design en kunstwerken bij elkaar in de expo De collectie is…


,,Van Abbe heeft door deze designcollectie een nieuwe identiteit gekregen. Het museum heeft er straks een mooi ensemble van invloedrijke ontwerpers uit Eindhoven bij. Al een aantal jaren werken we met kunstenaars die een maatschappelijke visie hebben en het werd steeds lastiger om te verantwoorden waarom we geen design verzamelen als Eindhovens museum”, vertelt Hoofd Collectie van Van Abbemuseum, Steven ten Thije. Lees het hele verhaal op de website van het Eindhovens Dagblad. 

Geef een reactie