Eindhovens Dagblad·Reizen·Web

Vernieuwd Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen wekt kijklust en nieuwsgierigheid op

Na elf jaar flink verbouwen en uitbreiden opende het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) op 24 september de deuren eindelijk weer. En hoe: gerenoveerde klassieke zalen, goud geverfde plafonds en nieuwe helwitte exporuimtes. Een lust voor het oog, die je uitnodigt verder te kijken dan alleen naar de kunstwerken voor je.

De geur van materiaal dat net uit de verpakking komt dringt je neus binnen bij binnenkomst in het museum. Het gebouw uit 1890 raakt de zintuigen; al bij de entree weet je niet waar te kijken door de 39 imposante muur-en plafondschilderingen (1862-1872) van Nicaise De Keyser en de imposante trappartijen die je naar boven leiden. Dit museum is bedoeld om kijklust op te wekken, te overweldigen met prachtige werken én om zelf je weg te kiezen. Lees het hele verhaal op de website Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie