Reizen·Wandelen·We Are Travellers·Web

Wat te doen in Siena? De tofste tips!

Eén van de bekendste steden in Toscane is toch wel Siena. Deze stad staat bol van de historische gebouwen, musea, restaurants, ijszaken en kerken, maar is het meest bekend van het Piazza del Campo. Hier wordt twee keer per jaar Il Palio (de paardenrace) gehouden. Het plein is het middelpunt van de stad en je vindt er de Torre del Mangia, die je vanuit de hele stad – en de omgeving – ziet. Maar wat is er te doen in Siena? En waar overnacht je? De tofste tips voor deze Italiaanse stad op een rij.

Het historische centrum van Siena is sinds 1995 UNESCO werelderfgoed en dat is niet voor niets natuurlijk. Het is een typisch middeleeuwse stad qua architectuur en veel gebouwen zijn goed onderhouden en in hun prachtige staat gebleven.

In Siena mag je het hart van dit werelderfgoed, Piazza del Campo met de Torre del Mangia dus niet missen. Natuurlijk zijn er nog veel meer toffe plekken en voor We Are Travellers zette ik alle tips op een rij.

Geef een reactie