Reizen·Wandel.nl·Wandelen·Web

Wandel de Godenweg in Italië, dwars door de Apennijnen

Dwars door Apennijnen, het glooiende Toscaanse landschap en schattige Italiaanse dorpjes, voert de Via degli Dei (de Godenweg) van Bologna naar Florence. Deze ruim 120 kilometer lange wandeltocht is in 5 tot 7 dagen te wandelen. Hij dankt z’n naam aan de bergen die je onderweg tegenkomt, want deze zijn naar goden vernoemd, zoals Monte Venere naar Venus en Monte Adone naar Adonis.

De Godenweg doorkruist veel bosrijke gebieden, daagt je kuiten flink uit bij de beklimmingen van verschillende bergen en leidt je langs prachtige vergezichten over de Apennijnen, dorpjes in de diepe dalen en uitgestrekte velden vol bloemen (in het voorjaar). Je loopt deze tocht van stad tot stad en begint op de meest centrale plek van Bologna: Piazza Maggiore. Voor Wandel.nl schreef ik een verhaal over deze indrukwekkende wandeltocht. Lees het hele verhaal op Wandel.nl.

Geef een reactie