Eindhovens Dagblad·Krant·Wandelen·Web

Drie Rooise zussen doorkruisen Italiaanse bergen ter ere van hun moeder: ‘Als ik een vlinder zag onderweg, dacht ik aan onze moeder’

Wandelend van Bologna naar Florence trotseerden de zussen Van Woezik uit Sint-Oedenrode meer dan 120 kilometer. Drie jaar geleden zouden ze de ‘Via degli Dei’ lopen, maar toen overleed hun moeder plots. Dit jaar liepen ze ’m alsnog, om hun moeder te eren én omdat ze van een mooie uitdaging houden.

De Godenweg, letterlijk vertaald, bracht de 3 zussen in 7 dagen van Piazza Maggiore, het centrale plein in Bologna, naar Piazza della Signoria, het drukke plein in Florence. Dwars door Apennijnen, met onderweg overnachtingen in verschillende kleine dorpjes. De ene keer in een B&B, de andere in een stacaravan op de camping. De keuze voor wandelen in Italië was voor hen logisch, want ze hebben meerdere wandeltochten achter de rug. Zo liepen ze al over de Kilimanjaro, Santiago de Compostella en de Vierdaagse. Lees het hele artikel over de zussen op de website van het Eindhovens Dagblad.

 

Geef een reactie