Reizen·Wandelen·We Are Travellers·Web

Wat te doen in Bologna? De tofste tips op een rij

Bologna is de stad met de oudste universiteit van Europa, je eet er de bekende ragú alla bolognese (niet met spaghetti, maar met tagliatelle!) en er zijn ontelbaar veel bogen te zien die (deels) tot het UNESCO werelderfgoed behoren. Niet voor niets heeft Bologna drie bijnamen: la Dotta (de geleerde, naar de universiteit uit 1088), la Rossa (de rode, naar de kleur van de daken) en la Grassa (de vette, naar de vele pasta’s en andere gerechten). De hoofdstad van de regio Emilia-Romagna is een stad waar cultuur, geschiedenis én lekker eten samen komen.

Maar wat is er te doen in Bologna? En waar overnacht je? De leukste tips voor deze Italiaanse stad zette ik voor We Are Travellers op een rij.

Door de vele studenten, gezellige kleine straatjes, ruime keuze in restaurants (op elke hoek), bars, prachtige gebouwen en doorkijkjes, bruist het hier echt. Breng een paar dagen in Bologna door en je proeft de sfeer van de stad op z’n best. Check het artikel op We Are Travellers voor alle tips.

Geef een reactie