Reizen·We Are Travellers·Web

Roadtrip door Friesland: alles over de Elfstedentocht met de auto

Ieder jaar is het de vraag: giet it oan? Heeft het hard genoeg gevroren? De Elfstedentocht, ook wel de tocht der tochten, is uiteraard de meest bekende schaatswedstrijd van Nederland. Deze route van ruim 200 kilometer in Friesland kun je naast schaatsend ook fietsend, wandelend, op de motor of met de auto af leggen. Zin om in een paar dagen tijd de Elfstedentocht met de auto te rijden ? De beste tips voor deze fijne autotocht zette ik op een rijtje voor We Are Travellers.

Sinds 1909 bestaat de Elfstedentocht al en sindsdien is de tocht vijftien keer op het ijs verreden. De laatste keer was in 1997, want toen vroor het lang genoeg om de tocht door te laten gaan. Wil jij de steden zien waarlangs de Elfstedentocht komt? Stap dan lekker warm in de auto en rijd de tocht eens op die manier. De route is als volgt: Leeuwarden – Sneek – IJlst – Sloten – Stavoren – Hindeloopen – Workum – Bolsward – Harlingen – Franeker – Dokkum – Leeuwarden. Je begint en eindigt dus in de hoofdstad van Friesland en de start is in de Zwettehaven. De hele route vind je op RouteYou.

Geef een reactie