Mestmag.nl·Web

De kracht van kunst: ‘Mijn handen zetten op het doek wat ik voel en wat ik wil zeggen’

 

In een reeks portretten laten we 5 weken lang zien wat kunst kan betekenen ter vermindering van eenzaamheid. Deze week vertelt Ivan zijn verhaal. Fotograaf Marcel de Buck en journalist Simone Vos gingen bij hem langs en spraken hem over wat kunst voor hem betekent. “Er zijn veel aspecten van mijn actieve leven weggevallen, ik deed aan rugby en was heel sportief, maar het is zoals het is. Dat accepteer ik. Ik geloof meer in: wat kan wel. Ik merk nu dat ik terug ben gekomen bij mijn passie: het maken van kunst.”

“Mijn handen zetten op het doek wat ik voel en wat ik wil zeggen. Ze drukken mijn gevoel uit. Ik praat niet zoveel en makkelijk, maar mijn kunstwerken doen dat voor mij”, vertelt Ivan Soe (56) uit Tilburg. Hij gaat twee keer per week naar Buiten Beek in Lage Mierde, een dagbestedingsplek voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel. “Ik kan daar maken wat ik wil. Het is er rustig en midden in de natuur, dat vind ik fijn.” Lees het hele verhaal van Ivan op Mestmag.nl.

Geef een reactie