Brabants Dagblad·Krant·Web

Bossche Nadia ontwerpt urnen met het gezichtsprofiel van overledenen: ‘Kunst kan troost bieden bij rouw’

Dat liedje dat je aan je vader doet denken of een beeld dat iets losmaakt. ,,Ik merk dat mensen er kracht uit halen als ze in mijn atelier komen en hun verhaal over de overledene hebben gedeeld. Ik maak een beeld ter herinnering aan die persoon.” Beeldend kunstenaar Nadia Gonegaï wil maar zeggen hoe belangrijk de rol van kunst kan zijn bij rouwverwerking. Want kunst kan troost bieden, bij rouw en verlies. De Bossche ontwerpt in haar atelier in Sprang-Capelle persoonlijke grafmonumenten en urnen. 

,,Als mensen bij mij komen, vind ik het belangrijk dat ze de ruimte krijgen”, vertelt ze. ,,Ze hebben net een dierbare verloren en zijn kwetsbaar. Ik maak het werk mét de nabestaanden. Het is hun verhaal en emotie en ik help daar een tastbare herinnering van te maken.” Lees het hele verhaal over kunst en rouw op de website van het Brabants Dagblad.

Geef een reactie