Liefde·Mestmag.nl·Tijdschrift·Web

De kracht van kunst: ‘Het maken van nieuw werk roept veel emoties en nostalgie op’

In een reeks portretten laten we komende weken zien wat kunst kan betekenen ter vermindering van eenzaamheid. Deze week staat Dhyana centraal. Fotograaf Marcel de Buck en journalist Simone Vos laten haar vertellen wat het maken van kunst met haar doet. “Als ik een nieuw werk maak, voelt het alsof ik een vuilniszak vol gevoel heb geleegd.”

“Wanneer ik iets maak met foto’s uit tijdschriften, voelt het alsof ik de emoties tegenkom, die ik altijd heb onderdrukt. Die beelden roepen van alles op en het helpt me om alles een plek te geven”, vertelt Dhyana (46). Ze komt een paar keer per week bij Nei Skoen in Helmond. Deze stigmavrije ontmoetingsplek is dé plek voor haar om te praten, met haar handen te werken, maar vooral om gewoon te ‘zijn’. “Ik voel me hier veilig en kom in verbinding met anderen en mezelf.” Lees het hele verhaal op Mestmag.nl.

 

Geef een reactie