Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Blik van bezoeker regeert bij ‘Kijken in de Spiegel’ van kunstenaar Leo van Vegchel uit Eindhoven

Wat als je niet de visie van de kunstenaar, maar de blik van de bezoeker op het werk centraal stelt? In zijn expositie Kijken in de spiegel bij de Noordkade in Veghel onderzoekt Leo van Vegchel (1953) uit Eindhoven die manier van kijken en laat vooral de bezoeker aan het woord.

Tussen de stalen constructies en ruige fabriekselementen in De Hal van de Cultuurfabriek op de Noordkade staat zijn werk. Hij exposeert zelden bij reguliere kunstpodia én noemt zichzelf liever geen kunstenaar. Maar, deze plek biedt hem genoeg ruimte om zijn eigenheid te laten zien. ,,Het woord kunstenaar pretendeert dat ik op een voetstuk sta, dat ik een bepaalde betekenis geef aan mijn werk. Ik wil liever dat mensen zelf naar mijn werk kijken en hun eigen betekenis erin zien. ” Lees het hele verhaal op de site van het Eindhovens Dagblad.

 

Geef een reactie