Mestmag.nl·Web

Brabantse orkesten en koren en hun zoektocht naar jongeren

Bucketlist concerten voor jongeren, een Opera Sing Along en samenwerkingen met studenten en populaire muzikanten als Jett Rebel en Iris Hond; Brabantse orkesten en koren doen er veel aan om te verjongen en vernieuwen. Om hun bestaansrecht te behouden, vanuit hun bevlogenheid om nieuwe doelgroepen aan te spreken en om drempels weg te halen om naar een klassiek concert te gaan. Hoe? Brabant Koor, philharmonie zuidnederland en Kamerata Zuid delen hun ervaringen.

“We moeten serieus werk maken van het overbrengen van onze liefde voor symfonische muziek. Dat is altijd mijn credo geweest. Sinds 2013 ben ik aan philharmonie zuidnederland verbonden en zet ik me daarvoor in. Daarbij zoeken we altijd naar manieren om die muziek in een nieuwe vorm onder de aandacht te brengen”, vertelt Stefan Rosu, hij is verantwoordelijk voor het artistieke reilen en zeilen en heeft de zakelijke leiding over het orkest. Op Mestmag.nl lees je het hele artikel over de orkesten en koren.

Geef een reactie