Brabants Dagblad·Krant·Web

Alle coronaspullen verzamelen! Musea sorteren alvast voor op toekomstige expo

Mondkapjes uiteraard, spuiten, maar ook kleding met het GGD-logo erop en bordjes met Janssen en AstraZeneca. Bij Museum De Dorpsdokter zijn ze al volop coronaspullen aan het verzamelen. Bij Het Noordbrabants Museum trouwens ook.

,,In ons doktersmuseum laten we zien wat er speelt op het gebied van de gezondheidszorg. Daarom ben ik begonnen met het verzamelen van het materiaal rondom corona”, vertelt arts-conservator Jan van Eijck (71) van Museum De Dorpsdokter in Hilvarenbeek. ,,Ik werkte vanaf maart 2020 bij de GGD als arts en heb gevraagd of ik de gebruikte materialen mee mocht nemen. Ik moest beloven dat ik er geen handel mee zou drijven.” Lees het hele verhaal op de website van het Brabants Dagblad.

Geef een reactie