Kunstloc Brabant·Mestmag.nl·Web

De kracht van kunst: ‘Ik heb het gevoel dat ik ertoe doe’

Kan kunst maken iets betekenen ter vermindering van eenzaamheid? Jazeker. Om dat te laten zien, plaatsen we de komende vijf weken elke week een portret van iemand die kunst maakt bij een Brabants zorgatelier, maatschappelijke instellingen of culturele initiatief. Fotograaf Marcel de Buck en journalist Simone Vos laten de deelnemers zo zelf vertellen wat het maken van kunst met ze doet.

“Muziek maken en aan improvisatietheater doen; dat heeft mijn leven verrijkt. Ik heb het gevoel dat ik ertoe doe, dat ik meedoe in de maatschappij. Als je alles ooit kwijt bent geraakt, is dat gevoel extra mooi”, vertelt Richard van Poppel (46) uit Breda. Hij speelt gitaar, schrijft zijn eigen Bob Dylan-achtige nummers, tekent en doet aan theater. Daardoor zit hij sinds een paar jaar veel beter in zijn vel.  Op Mestmag.nl lees je het hele interview met Richard.

Geef een reactie