Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Zuivere lucht moet corona uit klaslokalen De Kiezel in Best houden: ‘Na drie dagen merk je al verbetering’

Ze zoemen en blazen, maar zorgen ook voor betere lucht. In vijf klaslokalen van Kindcentrum De Kiezel in Best staan sinds deze week luchtzuiveringsapparaten. Het is een experiment van onderzoekers uit Eindhoven en Leuven. Zij willen aantonen dat goede lucht corona kan weren. 

,,Ja, je ziet ‘m wel hoor. Daar kun je niet omheen. Maar we hebben de apparaten een mooi plekje gegeven in de klassen, zodat de leerlingen er geen last van hebben”, vertelt Marjolein van Lieshout, directeur van het kindcentrum. ,,De fabrikant heeft goed nagedacht over het ontwerp van de luchtzuiveringsapparaten. Ze zijn heel kindvriendelijk. Geen scherpe kanten, geen uitstekende stukken en een hoog aaibaarheidsgehalte.” Lees het hele verhaal over de luchtzuiveringsapparaten op school op de website van het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie