Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Eindhovense dokter schrijft recept voor een fitter leven: nieuw boek Fit4life

Gezonder eten, meer bewegen, minder alcohol; zeker in coronatijd is de urgentie voor fitter leven gegroeid. Daar is de Eindhovense huisarts in opleiding dr. Stefan van Rooijen van overtuigd. Daarom schreef hij, met andere wetenschappers en artsen, een boek om je gezondheid blijvend te verbeteren: Fit4life: Hét doktersrecept + fit na Covid.

Het boek komt voort uit de resultaten van zijn promotieonderzoek dat hij deed bij het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven en aan de Universiteit van Maastricht. ,,Na mijn studie geneeskunde heb ik hierin onderzocht hoe we de complicaties die bij darmkanker voorkomen, kunnen verlagen. Mijn grootouders zijn overleden aan kanker en ik werd geraakt door dit onderwerp”, vertelt Van Rooijen. ,,Ik vind het interessant om te kijken wat belangrijk is voor de patiënt. Wat kunnen we daar als arts mee? Daarnaast heb ik veel interesse in de inzet van nieuwe technieken.”

Lees het hele verhaal van Stefan van Rooijen op de website van het AD.

Geef een reactie