Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Van discozwemmen tot waterpolo, het kan bij het nieuwe duurzame zwembad De Neul in Rooi

Na ruim een jaar bouwen staat ‘ie er dan: Zwembad De Neul in Sint-Oedenrode in een compleet nieuw jasje. Vanaf 31 januari kunnen zwemmers uit de regio voor het eerst weer naar binnen.

Aquagroene tegels tegen de muren, populierhouten wanden en plafonds en een heuse ontmoetingsruimte met loungebanken en diezelfde populierhouten wanden; De Neul heeft een hele nieuwe uitstraling te pakken. ,,Het zwembad moest geen plastic uitstraling hebben, zoals sommige baden wel hebben. Daarnaast wilden we een goede akoestiek in de ontmoetingsruimte, zodat mensen echt met elkaar kunnen praten. Ook in het zwembad zelf wilden we een mooie akoestiek”, vertelt projectleider Mari Rovers.  Lees het hele verhaal over De Neul op de website van het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie