Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Bijenhotels, nieuwe planten en wilde bloemen; Oirschot is een stukje natuur rijker

Zeven grote bijenhotels, 6114 vierkante meter bloemenzaad, 81 vleermuizenkasten en ruim 5000 nieuwe planten en struiken; zomaar een greep uit de opbrengsten van het project Natuur in de Wijk in Oirschot. Het doel: het vergroten van de biodiversiteit van de wijken. Met het plaatsen van de laatste vier bijenhotels en het inzaaien van het ‘Perenveldje’ in de Drossaard, is het traject afgerond.

Om meer insecten, vogels en andere dieren aan te trekken en veel planten en bloemen in Oirschot te krijgen, kwam Natuur in de Wijk in 2019 in beeld. Dit project van Orbis en Natuurbalans-Limes Divergens, medegefinancierd door provincie Noord-Brabant, loopt in dertien gemeenten in Brabant. Lees het hele verhaal over Natuur in de Wijk op de website van het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie