Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Van Nunen en Matheeuwsen 70 jaar lid van fanfare Concordia uit Spoordonk: ‘Zolang ik genoeg adem heb, blaas ik door’

Serenades brengen, samen repeteren en na afloop een biertje drinken; het is in een notendop de reden waarom Jac Matheeuwsen (88) en Wim van Nunen (86) al ruim 70 jaar lid zijn van fanfare Concordia in Spoordonk. ,,En…”, grinnikt Van Nunen, ,,Het is een mooie reden om van huis te zijn.”

,,Op m’n 16de ben ik bij de fanfare begonnen. Mijn onderwijzer Herman van der Sanden was ook dirigent en hij vroeg of ik erbij wilde. Ik heb leren spelen bij hem thuis in de keuken”, vertelt Van Nunen. Ook Matheeuwsen had al op jonge leeftijd zin om bij de fanfare te gaan. ,,Ik was 14 en verder was er niet veel te doen. Ik ben begonnen met een plankje met rubbertjes erop”, zegt hij. Lees het hele verhaal van Jac en Wim op de website van het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie