Eindhovens Dagblad·Krant

‘Carnaval is meer dan bier en ranja drinken’: Carnavals Academy op scholen in Bladel

Nu het de 11e van de 11e is en de verkiezing van de vijftigste jeugdprins en -prinses van jeugdraad De Muggenlarven op 13 november plaatsvindt, is carnaval vol in beeld. Om dit feest en vooral de betekenis erachter onder de aandacht te brengen, riep Freek Bijnen van de Bladelse carnavalsvereniging De Muggezifters het scholenproject ‘Carnavals Academy’ in het leven.

,,Carnaval heeft een maatschappelijk karakter. De prins gaat op bezoek bij scholen en verzorgingstehuizen en doet daarmee iets terug voor het dorp”, vertelt Bijnen. ,,Ik vind het belangrijk dat kinderen weten dat carnaval meer is dan vijf dagen lang onbeperkt ranja naar binnen gieten en vet eten. Daarom heb ik zo’n zes jaar geleden de Carnavals Academy opgezet. Het is een scholenproject dat kinderen van groep 3 tot en met 8 in aanraking brengt met het culturele erfgoed van carnaval. Dit jaar zijn dat zo’n 500 kinderen.” Lees het hele verhaal over de Carnavals Academy op de website van het Eindhovens Dagblad. 

Geef een reactie