Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Van groot designwerk tot aan ambachtelijk tafelontwerp: Van Tafel in Oirschot stoomt door

,,Steeds meer mensen hebben behoefte aan een duurzame tafel die staat voor hun eigen smaak en identiteit”, vertellen Chantal en Marc de Bie van meubelmakerij en -winkel Van Tafel in Oirschot. Dat ambacht hip is en lokaal maatwerk terrein wint in Brabant, is logisch. In de afgelopen tien jaar is de meubelindustrie in Brabant namelijk flink ontwikkeld, volgens de Koninklijke CBM, branchevereniging voor interieurbouw en meubelindustrie.

Niet zo gek dat juist in Oirschot dit ambacht centraal staat, want tussen 1910 en 1970 was de meubelindustrie in Oirschot een belangrijke economische factor én was deze industrie bekend in heel Nederland. Bij Van Tafel merken ze een stijgende lijn in aanvragen voor handgemaakte tafels. Marc de Bie is het creatieve brein achter Van Tafel. Hij ontwikkelt en produceert al meer dan dertien jaar meubels in Oirschot, in opdracht van diverse designers. Daar zijn de tafels voor Van Tafel bijgekomen. In het Eindhovens Dagblad lees je het hele verhaal van Van Tafel en de Oirschotse meubelindustrie.

Geef een reactie