Brabants Dagblad·Krant·Wandelen·Web

Natuur rondom Hilvarenbeek gevat in 75 aquarellen. ‘Met klodders en strepen mensen aanzetten tot wandelen’

Bossen bij Roovertsche Heide

Het begon allemaal met fiets- en wandeltochten rondom Hilvarenbeek in coronatijd. Met zijn vrouw struinde Peter van Tilburg (75) de omgeving af, want: ver weg op vakantie ging door corona niet. De Hilvarenbeekse kunstenaar nam zijn camera mee en maakte thuis vervolgens aquarellen van de meest uiteenlopende natuurgebieden rondom Hilvarenbeek. 75 stuks zijn gebundeld in een boek.

Van oorsprong is Van Tilburg beeldhouwer, maar dat werd de laatste jaren wat zwaar. Dus ging hij over op aquarelleren.  ,,Een zalige manier om bezig te zijn en een sfeer van een landschap neer te zetten. Je kunt niet poetsen over een aquarel, dan loopt alles uit. Dus je moet het meteen goed op papier krijgen. Dat is spannend”, zegt hij. Lees zijn hele verhaal op het Brabants Dagblad.

Geef een reactie