Brabants Dagblad·Krant·Web

Unieke combi in Tilburg: senioren wonen samen met jongeren met autisme, ‘kletsen en ICT-problemen oplossen’

Wat gebeurt er als je jongeren met ASS (Autisme Spectrum Stoornis) in hetzelfde appartementencomplex laat wonen als senioren? In de Duynsberg in Tilburg zorgt die combinatie voor saamhorigheid, gezellige gesprekken én praktische ICT-hulp wanneer nodig. Voor de jongeren is de plek tussen de senioren de laatste stap op weg naar zelfstandigheid.  

“Dit is een uniek initiatief voor ons. Het is echt een uitkomst voor jongeren zoals ik. Ik ben kalm en houd van een rustige omgeving. De Duynsberg ligt vlakbij de bossen en de andere bewoners zijn ook rustig”, vertelt Joep Vollaers (26) uit Tilburg. ,,Ik ben van alle jongeren hier nog de meest drukke, dus dat zegt genoeg. Je moet mij niet in een studentenhuis zetten, dit sluit juist perfect aan. Niemand drinkt of rookt hier; overlast hebben ze niet van ons. Dat is voor de senioren ook fijn.” Lees het hele verhaal van Joep en senior Wiesje in het Brabants Dagblad.

Geef een reactie