Kunstloc Brabant·Mestmag.nl·Wandelen·Web

Daria Biryukova: ‘Leven met aandacht voor hun omgeving is belangrijk voor kloosterordes’

“Ik wilde dat de broches en de symbolen die erop staan, voor iedereen herkenbaar zouden zijn. De kloosters zitten vol geschiedenis en dat wil ik graag overbrengen”, vertelt ontwerper Daria Biryukova. Ze is één van de vijf Brabantse ontwerpers die meewerkte aan de ontwerpopdracht ‘Brabantse Kloostericonen’. Door draagbare souvenirs en bijbehorende prentkaarten te maken, geven de ontwerpers de kloosters een nieuw gezicht. Daria Biryukova (Studio Mixtura) deelt haar verhaal.

Voor Mestmag.nl interviewde ik de vijf ontwerpers die meewerkten aan de ontwerpopdracht. Iedere ontwerper vertelt op zijn of haar eigen manier het verhaal van drie kloosters in Brabant. Lees Daria’s hele verhaal op Mestmag.nl.

Geef een reactie