Reizen·Web

BMW F 900 XR: Felle rode rakker voor bochtige wegen

De gloednieuwe BMW F 900 XR met zijn sportieve uiterlijk en all road-banden kan met gemak kasteelweggetjes en snelwegen aan. Voor Motormeiden schreef ik deze review over de BMW F 900 XR en manoeuvreerde ik ‘m langs diverse kastelen in Brabant. De felrode rakker beproeft met gemak klinkerwegen en offroad stukken. Kastelen vind je niet aan de snelweg, dus regelmatig moet de BMW even van de gebaande paden af. Uitdaging geaccepteerd!

Schoon aan de haak weegt deze BMW F 900 XR 219 kilo. Daar merk je weinig van tijdens het rijden en ook bij het draaien op verharde wegen, valt het gewicht reuze mee. Alleen op de onverharde, zanderige wegen, is het een flink bakbeest om te keren. Met enige moeite lukt het, maar dan hebben je armspieren goed werk verricht.

De BMW F 900 XR werd tegelijk gelanceerd met zijn broertje BMW F 900 R. Behalve het grote prijsverschil, XR: vanaf €13.450,- en R: vanaf €9770,- , is de XR een allroader en is de R vooral geschikt voor op de weg (de R van Roadster). Dat de XR een allroad motor is, merk je meteen bij onverharde wegen. Daar kom je er nogal wat van tegen tijdens de kastelentocht, dus lucky us. Lees de hele review op Motormeiden.tv.

Geef een reactie