Mestmag.nl·Web

Nieuwe samenwerkingen en omdenken: zo overleven expositieruimten de coronatijd

Galerieën, ateliers, musea en andere expositieruimten: het zijn locaties waar al ruim een jaar lang innovatie, flexibiliteit én een lange adem aan de orde van de dag zijn. Sinds 3 maart mogen de plekken waar je kunst mag kopen, weer open zijn. Eerst was dat op afspraak, sinds 28 april mogen bezoekers weer binnenlopen (onder bepaalde voorwaarden). Maar veel galerieën, ateliers en kleinere musea, zoals Museum Jan Cunen in Oss, vallen tussen wal en schip. Hoe gaan expositieplekken in Brabant om met deze roerige tijden? En hoe kijken ze terug op afgelopen jaar? Vier culturele hotspots aan het woord.

Op Mestmag.nl lees je het hele verhaal van de vier expo-ruimten en hoe ze op mooie manieren tóch doorgaan en zich blijven ontwikkelen.

Geef een reactie