Brabants Dagblad·Krant·Web

Glitterjurkje over? Kettingkledingruil in Tilburg zorgt voor een nieuw thuis

Duurzaam shoppen én meteen je buurt leren kennen. Het kan met kettingkledingruil. Ruim 150 vintage kleding-liefhebbers in Tilburg hebben zich er inmiddels bij aangesloten. Het concept: 15 tassen vol tweedehands kleding breng je zelf van deelnemer naar deelnemer. Je haalt eruit wat je mooi vindt en stopt er kleding in die je niet meer draagt. Wél alleen schone en goed onderhouden kledingstukken. 

,,Nu we veel thuis zitten vanwege corona, worden we steeds meer geconfronteerd met alle spullen die we hebben. ‘Waarom heb ik die glitterjurk eigenlijk?’, denk je dan. Het is veel leuker om die kleding die je niet meer draagt, door te geven”, zegt Kelly van den Bosch (28) is de initiatiefnemer van de Tilburgse tak van kettingkledingruil. ,,De tassen leggen een route af door de stad en na drie dagen geeft de ene deelnemer de tas door aan de volgende. Zo ontmoet je nieuwe mensen. We hebben een groepsapp, daarin kunnen mensen delen welke kledingstukken ze hebben gekozen.”

Tweedehands trouwjurkenafdeling bij Tante Pollewop in Tilburg.

Op de website van het Brabants Dagblad lees je het hele interview met Kelly en met deelnemers Floor en Carmen. Ook ging ik langs bij tweedehands kledingwinkel Tante Pollewop en Kringloop 013 in Tilburg om te kijken hoe zij met tweedehands kleding omgaan.

Geef een reactie