Eindhovens Dagblad·Krant·Wandelen

Landschapskunst met diepere laag: Loopgraaf voor de Vrede

Waar het verkeer aan je voorbij raast, militaire oefeningen regelmatig plaatsvinden en het mulle zand overgaat in heide, daar ligt een landschapskunstwerk: De Loopgraaf voor de Vrede. Op de Oirschotse Heide, middenin het oefengebied van Defensie, vind je deze loopgraaf in de vorm van een vredesteken.

,,Een bewust contrast”, vertelt ontwerper Marco Vermeulen. Hij is curator van de Landschapstriënnale 2021 en kwam op dit idee door de opvallende ligging en bijzondere functie van het terrein. ,,Hier oefenen militairen en dat wordt wellicht geassocieerd met agressie en oorlog. Terwijl ik juist een positief gebaar wil maken naar de gebruikers van het gebied. Ze stellen orde op zaken en bewaken de vrede, vandaar het vredesteken”, zegt Vermeulen.

Lees het hele verhaal op de website van het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie