Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Circuskunstjes oefenen in een woonwijk in Best

De jonge acrobaten en jongleurs van circus Jongleers in Best zijn weer aan het trainen. Vanwege corona moet dat alleen wel buiten. De locatie? Een geasfalteerd sportveldje midden in het dorp. ,,De grond is hier wel wat stroever dan in de zaal, dus let daar even op als je gaat draaien”, zegt Ferko Adamczyk tegen de meiden die op eenwielers oefenen. Adamczyk is de drijvende kracht achter Jeugdcircus Jongleers en is blij dat ze buiten mogen trainen.

“Dit is de tweede week dat we buiten oefenen, sinds de tweede lockdown. Ik heb een tijdje via Zoom lesgegeven, maar dat is toch lastig met circustrainingen. Dan konden we voornamelijk jongleren en wat acrobatiek doen”, vertelt Adamczyk. Op het Eindhovens Dagblad lees je het hele verhaal over de circusschool.

Geef een reactie