Eindhovens Dagblad·Krant·Wandelen·Web

Wiegen en stilstaan bij Michel Kuipers’ keramische beelden in Deurne en Eindhoven

Bovenop een heuvel staan ze: stil en toch vooruitgaand. Twee wandelaars. Het silhouet is duidelijk herkenbaar: een mens in beweging. Zijn het mannen? Of vrouwen? Eigenlijk zie je het niet. Alleen de vorm van een neus is duidelijk herkenbaar. Waar gaan ze heen? Waar komen ze vandaan? Zoveel vragen komen naar boven, maar het beeld De Wandelaars geeft geen antwoord. Staat daar maar te staan.

Aan de rand van het Henri Dunantpark in Eindhoven, vlakbij de kruising van de Rode Kruislaan en Tempellaan, vind je dit keramische kunstwerk. Sinds 1986 staan de beelden er. Zodra je het park inloopt, zie je ze meteen. Van de zijkant zijn ze vrij nietszeggend: rollen klei in gekke vormen. Een soort toegangspoorten. Maar als je er recht voor staat, snap je waar kunstenaar Michel Kuipers (1949) heen wil. Of eigenlijk: waar zijn wandelaars heen willen. Op AD.nl en in het Eindhovens Dagblad van 18 maart 2021 lees je het hele verhaal.

Geef een reactie