Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Prijswinnende Helmondse theatermaakster Sonja van Ojen is gefascineerd door miniaturen

Theatermaakster Sonja van Ojen (24) uit Helmond won met Hendrik Kegels (24) vorige maand de felbegeerde BNG Bank Theaterprijs voor veelbelovend talent. Ze kregen de prijs (15 duizend euro) voor hun ‘coronavriendelijke’ miniatuurconcept ‘DORP’. 

“DORP is mijn eerste volledige voorstelling na de toneelacademie. Het idee voor het concept hadden we al. Hendrik en ik zijn erg gefascineerd door miniaturen. Wanneer je iets alledaags in miniatuur ziet, dan kijk je er ineens anders naar. Wordt het speciaal”, vertelt Van Ojen. “DORP bestaat uit een maquette van een dorp dat we zelf bouwen. Het publiek zit aan een grote tafel eromheen en ziet een woordeloze, filmische voorstelling die balanceert tussen installatie en theaterspel. Henrik en ik zitten stiekem onder de tafel.”

Voor het Eindhovens Dagblad sprak ik Sonja over haar theaterliefde, toekomst en DORP. Lees het verhaal op ed.nl.

Geef een reactie