Mestmag.nl·Web

Cultuureducatie als middel en doel in coronatijd in gemeente Meierijstad

Veel factoren zijn van invloed op het organiseren van kwalitatief goede cultuureducatie. Dat blijkt uit de cijfers en trends uit de netwerkanalyse 2019 van Kunstloc. De coronacrisis die de hele wereld treft, heeft grote impact op onze samenleving en dus ook op de culturele sector. Zo moesten de intermediairs van Cultuurkade Meierijstad al veel leerlingen teleurstellen omdat culturele activiteiten niet doorgingen. 36% van de activiteiten van schooljaar 2019-2020 is geannuleerd. Hoe gaan ze hiermee om? En hoe zien ze de toekomst van cultuureducatie? Voor Mestmag.nl sprak ik intermediair Dorian Verkuijlen van Cultuurkade Meierijstad en directeur Barbara Brouwer van aanbieder Phoenix Cultuur.

Ar

“We plannen altijd een schooljaar vooruit, dus er stond al veel klaar voor 2019/2020”, vertelt Dorian. Ze is intermediair bij Cultuurkade Meijerijstad, de instelling die schakelt tussen scholen en cultuuraanbieders in Meierijstad. “In de weken voor de lockdown hadden we veel contact met de bovenschoolse besturen en gezelschappen, om te kijken wat nog haalbaar was. We wilden dat de activiteiten door bleven gaan. Maar toen de scholen dichtgingen, wisten we: het kan niet meer, hoe graag we het ook willen.”

Lees op Mestmag.nl het hele artikel over cultuureducatie in coronatijd.

Geef een reactie