Mestmag.nl·Web

Modellen zélf aan zet in foto-expo ‘Power to the models’

“Laten we de rollen eens omdraaien”, dacht fotograaf en gastcurator Jan Hoek. Niet de fotograaf, maar degene óp de foto bepaalt het beeld. Voor zijn nieuwe expositie Power to the models geeft Jan de fotomodellen de macht in handen. “Ik vind dat de fotograaf teveel te zeggen heeft. Iemand levert zich compleet over aan je en jij bepaalt hoe hij of zij op de foto staat”, vertelt Jan Hoek. “Steeds meer mensen willen zelf beslissen hoe ze in beeld komen en dat snap ik. Daarom ontwikkelde ik deze expositie mét de modellen.”

Voor Mestmag.nl schreef ik dit artikel over de expo Power to the models. Voor zijn project vroeg Jan tien mensen met uiteenlopende achtergronden om zichzelf te laten fotograferen op een manier zoals zij dat zelf willen. De regie van de shoot en keuzes voor de fotograaf, locatie, aankleding en presentatievorm liggen volledig bij het model. Jan is curator van het project, maar de ideeën van de modellen zijn leidend en bepalend. Lees het hele verhaal op Mestmag.nl

Geef een reactie