Web

Tussen hoop van verruiming en vrees van beperking: het effect van versoepeling coronaregelgeving voor kleine theaters

Foto Natlab Nick Bookelaar

Een onbeperkt aantal bezoekers per voorstelling; sinds 1 juli 2020 mag het weer. Maar: wel op 1,5 meter afstand van elkaar zitten. Dit betekent voor het overgrote deel van de podia dat maar twintig procent van de theaterstoelen beschikbaar is, volgens VSCD (branchevereniging van schouwburgen en concertgebouwen). ‘Er is meer nodig om deze coronacrisis te overleven’, aldus de VSCD. Ook cabaretière Sanne Wallis de Vries vraagt aandacht voor de moeilijke situatie van kleine theaters. Ze zet video’s online met acts van verschillende cabaretiers uit het land. ‘We willen dat de plekken waar we zo graag spelen, blijven bestaan’, aldus Sanne. Hoe gaan de kleine theaters in Brabant om met de versoepeling? En wat betekent die voor hun toekomst? Vier theaters aan het woord.

Voor mestmag.nl sprak ik vier kleine theaters in Brabant over de huidige situatie en hun toekomstplannen: Theater de Schuur, Natuurtheater De Kersouwe, Natlab en Cultuurhuis de Eendracht. In dit artikel lees je over hun hoop en vrees.

 

Geef een reactie