Web

Het 1,5 meter-museum: hoe ziet dat eruit?

Sef Peeters - Zwaar als een vogel
Foto Marian Schutte

Op 1,5 meter afstand van elkaar naar kunst kijken: vanaf 1 juni 2020 is dat het ‘nieuwe normaal’ en mogen musea hun deuren weer openen. Voorwaarde: ze moeten zich wel houden aan het museumprotocol dat de Museumvereniging, brancheorganisatie van ruim 400 Nederlandse musea, opstelde. Het doel van het voorlopige protocol: ‘ervoor zorgen dat een veilig en verantwoord bezoek van musea voor publiek, vrijwilligers en medewerkers weer mogelijk wordt’. Er gaat namelijk niets boven een échte ontmoeting met kunst en erfgoed. Hoe bereiden de Brabantse musea zich voor op deze nieuwe museuminrichting? Vijf musea aan het woord op Mestmag.nl.

Op Mestmag.nl lees je mijn hele artikel over het 1,5 meter-museum, de nieuwe manier waarop we naar kunst moeten kijken en hoe musea in Brabant daarmee omgaan.

 

Geef een reactie